En kamp for at bygge broer – En kamp for menneskelighed

Det startede med en uretfærdighed. En mangel af forståelse og sympati for os, disse mennesker som nærmest er aliens fra en anden planet.

Efter års hård kamp både med sig selv og omverdenen, blev Anja Hende anbefalet af flere at skrive en bog. Blandt dem en journalist fra BT, der fortalte den 20 årige Anja: “Du har oplevet mere end en dame på 80” eller Demetrious Haracopos, som sagde overbevisende at det måtte hun altså gøre.

I et håb om at gøre smerte og nederlag til noget værdifuldt skrev hun derfor Fra Miss Danmark til Handicappede.
I den forbindelse skulle vi lave et site der først og fremmest skulle kunne fremvise bogen. En dag i 2010 sad Anja og så Animal planet. Der var et program der hed Catwhisper med en kvinde der kaldte sig Catwhisperer. Sammensat med en bog der hedder; Alle katte har Aspergers syndrom, var det som en åbenbaring for Anja, at det vi talte for, kæmpede for, med teoretisk viden og værktøjer, netop var at være en autismwhisperer.

Derfor kom hjemmesiden til at hedde Autismwhisper.

En drøm begyndte om at lave et site, der ikke blot skulle promovere en bog, men at lave en platform for viden og deling af talenter.

Formålet med Autismwhisper er at vi whisper sammen, autister, neurotypikere – om du er anderledes eller bare helt hverdags normal. Vi kæmper for menneskelige rettigheder, med stærk faglighed, stærke værdier, autenticitet og humanitet.
Vi ønsker at fremme et samfund der bygges på os mennesker som vi er og ikke hvad vi ønsker at være. Et samfund hvor inklusion er en selvfølge. Et samfund hvor mennesker ikke ses som økonomiske byrder. Et samfund der er forebyggende i stedet for krise behandlende.

Vi er Autismwhisperers.